11 de novembre del 2010

Benvinguts al nostre blog!

Des de fa molts anys l’autisme, tot el que aquest concepte representa i el que té al seu darrera, està percebut per la societat d’una manera molt abstracta i poc clara. Des d’ençà fins avui dia, hi ha hagut una evolució en la coneixença d’aquest trastorn per part de la societat. Aquesta evolució ve donada pel gran avenç científic i mèdic  i tecnològic (Internet i els mitjans de comunicació en general han fet possible un coneixement genèric de la informació). Podríem dir, doncs, que una minoria de la societat actual  (metges, familiars d’autistes, etc.) sap del cert què és l’autisme i tot el que l’envolta.


Intentarem fer-ho de manera dinàmica i entenedora per tal que tots vosaltres pugueu participar i col·laborar a fomentar i donar protagonisme a una minoria poc reconeguda i valorada socialment.

Moltes gràcies i comencem!


El grup d’aquest treball va tenir molt clar des d’un bon principi la temàtica i el recorregut d’aquest, ja que el tema ens motiva i ens interessa com a futures educadores socials. L'objectiu d'aquest blog és, doncs, donar a conèixer a la societat que és l’autisme i què l’envolta.   

11 comentaris:

  1. Aquest espai promet, que tingueu sort!

    ResponElimina
  2. Ei!
    Em sembla molt interessant la vostra proposta de donar a conèixer una mica més què és l'autisme ja que penso que moltes de les actituds negatives que avui dia té la societat cap a aquest col·lectiu venen donades per la desconeixença. Sí que se'n parla però d'una manera distant (des del meu punt de vista).
    Ànims i bona feina!


    Annus

    ResponElimina
  3. Hola! Sóc Eva Mora, educadora social des de fa quatre anys! em sembla molt interessant la vostra proposta de donar a conèixer l'autisme, des d'una prespectiva de la informació, des de la prespectiva d'un lloc dinàmic on la gent pugui cercar aquella informació i dubtes que molt sovint poder massa té la societat vers l'autisme. Felicitats per aquest bloc que pot ser molt útil tan a professionals com per tota aquella persona que vers la desconeixença d'aquest col·lectiu pugui possar en comú els seus dubtes i incerteses a part de ser, gràcies a les noves tecnològies, un punt de trobada i de debat! ànims i jo personalment estaré alerta de tot el que penjeu!

    ResponElimina
  4. Bones!
    Em dic Eli i he treballat amb persones amb autisme.
    Trobo genial la vostra iniciativa de donar a conèixer l'autisme, ja que són persones especials, diferents, màgiques.. crec que s'ha de lluitar perquè tothom els arribi a veure així, acabant amb estereotips, prejudicis i desconeixença.. la informació és un bon camí per aconseguir aquest canvi!

    Moltes felicitats i endavant!

    Leli

    ResponElimina
  5. Hola bones.

    Trobo molt interessant el vostre blog; no sabia gairebé res de l'autisme i llegint el que heu publicat em sembla que n'he entès quelcom més.

    Una pregunta: alguns nens autistes tenen superdotacions puntuals? (amb els numeros sobretot; operar mentalment amb facilitat)

    Merci i a veure si em podeu contestar o dir on podria trobar més informació.


    TROL

    ResponElimina
  6. Jo en sé molt poc d'aquest tema, però una amiga em va estar explicant coses i la veritat és que ho vaig trobar interessant, tot i que una mica dur...
    Ànims amb el bloc gent!!!

    Nerea

    ResponElimina
  7. He sido compañera de un chico con sindrome de asperger, convivir con el en algun momento resulto complicado, se les relaciona con el autismo por vivir "en el planeta equivocado"
    me parece muy interesante vuestra iniciativa, que tengais mucha suerte y ojala se trabaje en futuras investigaciones ya que esta enfermedad no solo afecta al individuo sino al entorno que rodea a este. Un saludo !!

    ResponElimina
  8. Antes de todo muchas gracias por tu aportación!
    Lo que dices de que mucha gente opina que el autismo es como vivir en un mundo equivocado es real, es decir, antiguamente la gente excluía a las personas con autismo pq para ellos eran locos y a todos se les ponía al mismo saco. Hoy en día tenemos que luchar para que esto no ocurra, todos somos iguales.

    Es verdad que la convicvencia con este tipo de personas es complicada, pero realmente creemos que la convivencia en sí ya es complicada entre nosotros mismos.

    Gracias por comentarnos, esperamos que siguais haciendo!

    ResponElimina
  9. Al comentari de Trol, hem de dir que més endavant anirem penjant anècdotes d'aquest estil perquè és un tema molt interessant. Respecte al que ens has preguntat sobre les superdotacions puntuals, no sabem del cert si s'anomenen així, però sí que és veritat que en alguns casos a les persones amb la síndrome d’Asperger (alt rendiment mental, coeficient elevat però escassa i/o inexistent interactuació entre iguals) s'ha trobat dotacions importants. Alguns dels personatges històrics que es diu que convivien amb aquesta síndrome són Einstein, Beethoven, Kafka,... Amb aquest tipus de trastorn es presenta un estil cognitiu diferent. El seu pensament és lògic, concret i extremadament realista. La seva discapacitat no és evident, només es manifesta sobretot en els comportaments socials inadequats, en la manera de pensar i de comportar-se.

    Moltes gràcies per la teva aportació, més endavant penjarem altres troballes interessants que, esperem que contestin més àmpliament i satisfactòriament la teva pregunta.

    ResponElimina
  10. Eis hola, soc la Blanca i actualment estic fent Educació Infantil. Fa poc vaig fer juntament amb una companya un treball sobre l'autisme, en fer-l'ho vaig descobrir que és un tema molt ampli i cal molt temps per endinsar-se completament en el tema, i entendre-ho realment tal com és i que no passi res per alt.
    Crec que és molt bona idea aixó de dedicar aquest bloc parlant del autisme.
    Anirè llegint el que aneu penjant.
    El que he llegit fins ara crec que esta molt bé!!
    ADEU!

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies Blanca. Aquest blog també va començar perquè vam fer un treball sobre l'autisme a educació social i vam veure que és un tema poc conegut i que la gent, fins que no es troba amb l'autisme d'aprop no s'acaba d'entendre, també perquè és força complicat. Des d'aquest blog pretenem que la gent entengui un mica més aquest món. Si ens vols fer alguna aportació sobre la vostra experiència, que sapigueu que serà ben rebuda!

    ResponElimina